Aloitus | Sisään kirjautuminen | ~Venda | ~DjPhilip | Keskustelu0

Zdarmanet verkosta

Zdarmanetin perusidea

Julkinen osoitteisto, jossa ihmisten kontaktilistat muodostavat verkoston, joka helpottaa yhteydenpitoa ystäviesi kanssa.

Jokaisella Zdarmanetin jäsenellä on oma sivu, jossa hänellä on profiili, mutta myös lista kontakteistaan ja viestitila. Jokaisella on vähintään muutama kontakti, joten tulos on ystävien laaja verkosto, jota voi selailla. Mielenkiintoista onkin löytää joku vanha ystäväsi, joka liittyi Zdarmanettiin jonkin toisen kautta.

Teoreettinen tausta

Useat matemaattiset ja sosiologiset tutkimukset osoittavat, että ihmiskunta onkin luultua pienempi. Se tarkoittaa, että kaksi sattumalta valittua henkilöä maapallolla löytävät yhteysketjun toisiinsa korkeintaan kuuden tuttavuuden kautta.

Jos olet kiinnostunut tästä teoriasta, voit tutustua johonkin näistä sivustoista:

TechNews

~~~~
22-03-2012: After 9 years of operations without touching the code and server, the code had to be fixed because newly php considers goto as a reserved function. Replaced with some other function name. Now you all know Facebook. I will operate Zdarmanet just for fun to show that great ideas exist but sometimes they come earlier than the right time.